Spröjs - En av pelarna i DOFAB och vi tar dem på allvar | DOFAB
Hem Tillval Spröjs

Spröjs

Spröjs är en av pelarna i DOFAB och vi tar dem på allvar. Därför har vi också flest olika typer av spröjsade fönster och det fina är – att du väljer hur det ska se ut.

Våra spröjs är först uppdelade i två typer: dels helt genomgående spröjs (det vill säga att de bryter glaset och du får två glaskassetter), dels wienerspröjs som ligger utanpå glaset men med glaslister emellan så de ser genomgående ut.

Genomgående spröjs

De genomgående spröjsen finns i olika bredder och även bredder som du själv väljer. Dessa spröjs kan även bli så breda att vi använder dem till avdelare i t.ex. dörrar och entrédörrar. Spröjsen har även droppnäsa och denna kan du få som trä eller i aluminium. Båda målas in i samma kulör som det övriga fönstret.

Wienerspröjs

Wienerspröjs är 24 mm breda och är ritade för att likna kittfals på utsidan och en traditionell pärla på insidan. Dessa använder vi oftast på allmogefönster i äldre hus eller nya hus där man vill ha en äldre stil. Du kan även få dem helt raka utan allmogeprofil och dessa använder vi ofta i moderna hus eller funkishus.

Dessa spröjs är utanpåliggande, men du kan inte ta av dem. De är noggrant anpassade  och limmade och målade för hand för perfekt finish. De är också väldigt nätta, eleganta och vackra. Hela idén med wienerspröjs är att du ska kunna gå förbi dem utan att se emellan, och den varma kanten mellan glasen kan vi färga i vitt, gråt och svart m.fl. kulörer så du ska få upplevelsen av ett kopplat gammeldags fönster, men få alla fördelar med ett nytt, spröjsat fönster. Spröjs av denna typ kan du även få runda, välvda och i olika mönster.

Val av spröjs och profil är viktigt för helhetsintrycket, det är faktiskt helt avgörande. Vi hjälper dig gärna och vi ritar gärna upp olika förslag.