DOFABPORTEN - Dofab

Välkommen till DOFABPORTEN!

DOFABPORTEN är en entrédörr i massiv ek. Ekdörren tillverkas efter dina ritningar eller enligt utseendet på din befintliga port. Viktiga frågor som handikappanpassning, säkerhet, automatik och inbrottsskydd hjälper vi dig med. Vi tror på underhållsbara dörrar- alltså ekdörrar som är massiva, av utvalt virke och som med lite årlig kärlek från dig kommer leva med din fastighet i generationer.

Vad vi görVi tillverkar spegeldörrar med äkta, genomgående speglar och plandörrar med spårfräst dekor. De tillverkas efter dina ritningar eller enligt utseendet på din befintliga port. Vi är med från förberedande ritningar till bygglov till färdiginstallerad produkt och slutbesiktning.

Våra portar utmärks av flexibilitet i utförande och design, hög stabilitet och kvalitet. Vi erbjuder leverans av portar med elslutbleck och förberedda för låshus eller fullt utrustade inklusive dörrstängare. Våra ekportar tillverkas på två olika vis beroende på önskat utseende och funktion.

SpegeldörrarVåra spegeldörrar utförs på traditionellt vis med massiv ek och helt genomgående ekspeglar. Detta ger djupa, fina profiler. Att välja en ekport från DOFAB är ett enkelt sätt att ge din fastighet en värdeökning och har även en avskräckande effekt på klotter.

Det vi ofta ser är att fastighetsägaren vill öka ljusinsläppet och för detta passar en traditionell spegeldörr bäst – ökat ljusinsläpp leder till ökad trivsel och trygghet hos dem boende i fastigheten.

PlandörrarVår plandörr har en mellanliggande isolering och invändig plåtförstärkning. Denna dörr går att variera i det oändliga. Runda glasöppningar, romber och valfria infräsningar.

För mindre portar och ytterdörrar med modern design och olika glasurtag rekommenderar vi en plandörr då den i större utsträckning går att variera.

Låsspanjolett assa M5200  
ASSA M5200 MPL
Flerpunktslås med 360 graders nyckelvridning och funktion för ”Hemmabekvämt och Bortasäkert”.  Centrumlås med rak regelkolv, tryckesfall och hakkolvar. M5200 ingår i vad försäkringsbolagen benämner som en godkänd låsenhet. Används i ytterdörrar.

Låshus ASSA-410-50   ASSA 410-50
Används med handtag (trycke). Enpunktslås som låses med nyckel eller vred. När dörren är upplåst låses den inte automatiskt. 410-50 ingår i vad försäkringsbolagen benämner som en godkänd låsenhet. Rekommenderas som daglås.
Låshus ASSA-560   ASSA 560 Används med handtag eller draghandtag. Enpunktslås som låses automatiskt när dörren stängs. Öppnas med vred eller nyckel. Kan ställas upp med uppställningsknapp och vi rekommenderar därför att detta låshus används i fastigheter som har behov av att kunna ställa upp dörren. T.ex. en fritidsgård eller liknande
Låshus ASSA-411-50   ASSA 411-50
Används som godkänt nattlås i kombination med icke godkänt daglås
Låshus yale doorman  
Yale Doorman
Yale Doorman är ett verkligt smart sätt att förenkla livet vid in och utgång i ditt hem. Genom att introducera elektronik i hemmalås löser du många vardagliga besvär med nycklar, in och utpassage samt säkerhet. Öppna enkelt med elektroniska nycklar:Nyckeltag, kod eller fjärrkontroll. Automatisk låsning. Alltid öppningsbart. Talande instruktioner på svenska, norska, danska och engelska. Inbyggt inbrottslarm. Kan integreras med Verisure och Aptus. Klicka här för mer information

Hos oss kan du välja nästan vilka glas du vill. Oftast är det så att du vet vilken funktion du vill ha men inte vilket glas för att nå dit. Som till exempel solskydd, ljudreducering och insynsskydd. Här nedan beskriver vi de vanligaste glasen – men då vet du att det tar alltså inte slut där utan du är hjärtligt välkommen att kontakta oss och fråga om andra glas och funktioner!

Bilder på dekorerade glas hittar du under kategorin tillval här: referenser

  Energiglaskassett med standardglas och argon mellan glasen. Vi har en varm kant mellan alla våra glas dels för att du ska få bättre energivärden, dels för att det ger en fin effekt.
  Ljudreducerande glas Ljudreducering kan tas fram på flera olika sätt, antingen genom ett tjockare yttre glas, breddad distans mellan glasen 2-glas energiglas med akustiskt glas för bästa dB: 66.2akust-20-44.2lam med argon och varm kant. dB på glas = 51.
  Härdat energiglas Härdat glas är tre till fem gånger starkare än ett ohärdat glas. När härdat glas går sönder så splittras det i många små bitar och det minskar risken för personskador. Härdat glas uppfyller säkerhetskraven som ställs på personsäkerhetsglas och vi rekommenderar ofta härdat glas på insidan av en energiglaskassett. Vi kan även limma glasen i hörnen för extra säkerhet.
  Lamellglas 2-glas laminerat energiglas: 33.n-14-4ESG med argon och varm kant. dB på glas = 30. Lamellglas är också ett personsäkerhetsglas, men det består av  två eller flera glasskivor med ett eller flera mellanskikt av transparent plast. Det gör att glaset inte splittras och faller samman som härdat glas gör, utan det hänger ihop i filmen och blir svårare att tränga igenom.  Vi använder gärna lamellgas på utsidan av en kassett om det finns en inbrottsrisk eftersom det försvårar och tar lång tid för tjuven att ta sig in. Och tid är det man vill ha på sin sida vid just inbrott. Vi kan även limma glasen i hörnen för extra säkerhet.
  Insynsskydd Insynsskydd kan nås på många sätt, bland annat genom frostade eller dekorerade glas. Det positiva med ett insynsskydd i glaset är att det är konstant och klart när du får ditt parti levererat. Det negativa är samma sak; det är konstant och därför kan det vara bra att gå igenom de olika typer som finns.

 

Kontakta oss

    INSTAGRAM

      REFERENSOBJEKT