Entrédörrar och entrépartier - vackra och massiva portar i din design! - DOFABPORTEN

Välkommen till DOFABPORTEN!

DOFABPORTEN är våra vackra, massiva entrédörrar i fur, ek och sipo. Entrépartier som är speciellt framtagna för att tåla frekvent hantering och tillverkas enligt dina krav på utseende och funktion. Viktiga frågor som handikappanpassning, säkerhet, automatik och inbrottsskydd hjälper vi dig med. Ett dörrbyte ska ske en gång. Därför är alla våra entréportar massiva rakt igenom. Högkvalitativa fur-, sipo- och ekportar som lever med din fastighet i generationer. Klicka här för referenser!

Detta är DOFABPORTEN
Våra portar utmärks av flexibilitet i utförande och design, hög stabilitet och kvalitet. Vi har inga färdiga modeller utan utgår från dina önskemål och krav på utseende och funktion. Vi löser det mesta och alla förslag är helt kostnadsfria!

Material

FUR
Alla våra furdörrar kan levereras målade i valfri kulör eller omålade om du önskar måla själv. Vi kan måla i nästan alla färger- skicka gärna in den kulör du tycker om i din förfrågan. Alla spröjs, glaslister och droppnäsor tillverkas i lärk.

SIPO
Sipo är ett underbart hårdträ(brinell 3,7) som har en naturlig brunröd kulör. Det är ett certifierat odlat afrikanskt träslag som är mycket motståndskraftigt mot väta. För dig som önskar en oljad dörr med en mörkare ton så rekommenderar vi varmt sipo.

EK
Ek är nog världens mest älskade träslag. Det är ett hårdträ(brinell 4,2) som åldras mycket fint med mycket kärlek från din sida. Du kan få det oljat och även oljat med pigment i valfri kulör- både mörkare och ljusare än sin naturliga ton.  

UTSEENDE
DOFAB har inga fasta modeller utan vi ritar upp efter dina önskemål. Antingen om du har en ritning, bilder eller gamla underlag.

Våra spegeldörrar utförs på traditionellt vis med massiv ek och helt genomgående ekspeglar. Detta ger djupa, fina profiler.

Vid helt släta dörrar bygger vi upp dörren med en board av mellanliggande isolering och invändig plåtförstärkning. Denna dörr går att variera i det oändliga. Runda glasöppningar, halvmåne, ovala- vi tar ut den form du önskar!

FUNKTION
Dörrarna kan öppnas utåt och inåt. De kan vara enkeldörrar, dubbeldörrar och dörrar med sidoljus på en eller båda sidor.

Vi monterar de lås och beslag som fastigheten kräver. Vi har gärna kontakt med din låssmed eller ger förslag på beslag som kan passa.

TILLGÄNGLIGHET
Entrédörrarna kan levereras med eller utan tröskel. Trösklarna kan vara i ek, sipo eller handikappanpassade i aluminium. Vi har även trösklar som är automatiska och åker upp i dörrbladet så man slipper tröskel helt och hållet. Rätt tröskellösning på rätt plats helt enkelt.

SÄKERHET
Det finns flera olika lösningar för att säkra upp en dörr. Det bästa är att se vilka krav försäkringsbolaget har på lösöre om dörren leder direkt in i en lokal om dörren skall förses med både daglås och nattlås, eller om det enbart är ett brytskydd som behövs. Vi hjälper dig!

SPECIALDETALJER
På vårt finsnickeri kan vi tillverka det mesta. Det är vanligt med kröningslister, smyglister, trädekorationer osv och det löser vi. Skicka gärna in din förfrågan så jobbar vi tillsammans fram ett förslag-helt kostnadsfritt.

Låsspanjolett assa M5200  
ASSA M5200 MPL
Flerpunktslås med 360 graders nyckelvridning och funktion för ”Hemmabekvämt och Bortasäkert”.  Centrumlås med rak regelkolv, tryckesfall och hakkolvar. M5200 ingår i vad försäkringsbolagen benämner som en godkänd låsenhet. Används i ytterdörrar.

Låshus ASSA-410-50   ASSA 410-50
Används med handtag (trycke). Enpunktslås som låses med nyckel eller vred. När dörren är upplåst låses den inte automatiskt. 410-50 ingår i vad försäkringsbolagen benämner som en godkänd låsenhet. Rekommenderas som daglås.
Låshus ASSA-560   ASSA 560 Används med handtag eller draghandtag. Enpunktslås som låses automatiskt när dörren stängs. Öppnas med vred eller nyckel. Kan ställas upp med uppställningsknapp och vi rekommenderar därför att detta låshus används i fastigheter som har behov av att kunna ställa upp dörren. T.ex. en fritidsgård eller liknande
Låshus ASSA-411-50   ASSA 411-50
Används som godkänt nattlås i kombination med icke godkänt daglås
Låshus yale doorman  
Yale Doorman
Yale Doorman är ett verkligt smart sätt att förenkla livet vid in och utgång i ditt hem. Genom att introducera elektronik i hemmalås löser du många vardagliga besvär med nycklar, in och utpassage samt säkerhet. Öppna enkelt med elektroniska nycklar:Nyckeltag, kod eller fjärrkontroll. Automatisk låsning. Alltid öppningsbart. Talande instruktioner på svenska, norska, danska och engelska. Inbyggt inbrottslarm. Kan integreras med Verisure och Aptus. Klicka här för mer information

Hos oss kan du välja nästan vilka glas du vill. Oftast är det så att du vet vilken funktion du vill ha men inte vilket glas för att nå dit. Som till exempel solskydd, ljudreducering och insynsskydd. Här nedan beskriver vi de vanligaste glasen – men då vet du att det tar alltså inte slut där utan du är hjärtligt välkommen att kontakta oss och fråga om andra glas och funktioner!

Bilder på dekorerade glas hittar du under kategorin tillval här: referenser

  Energiglaskassett med standardglas och argon mellan glasen. Vi har en varm kant mellan alla våra glas dels för att du ska få bättre energivärden, dels för att det ger en fin effekt.
  Ljudreducerande glas Ljudreducering kan tas fram på flera olika sätt, antingen genom ett tjockare yttre glas, breddad distans mellan glasen 2-glas energiglas med akustiskt glas för bästa dB: 66.2akust-20-44.2lam med argon och varm kant. dB på glas = 51.
  Härdat energiglas Härdat glas är tre till fem gånger starkare än ett ohärdat glas. När härdat glas går sönder så splittras det i många små bitar och det minskar risken för personskador. Härdat glas uppfyller säkerhetskraven som ställs på personsäkerhetsglas och vi rekommenderar ofta härdat glas på insidan av en energiglaskassett. Vi kan även limma glasen i hörnen för extra säkerhet.
  Lamellglas 2-glas laminerat energiglas: 33.n-14-4ESG med argon och varm kant. dB på glas = 30. Lamellglas är också ett personsäkerhetsglas, men det består av  två eller flera glasskivor med ett eller flera mellanskikt av transparent plast. Det gör att glaset inte splittras och faller samman som härdat glas gör, utan det hänger ihop i filmen och blir svårare att tränga igenom.  Vi använder gärna lamellgas på utsidan av en kassett om det finns en inbrottsrisk eftersom det försvårar och tar lång tid för tjuven att ta sig in. Och tid är det man vill ha på sin sida vid just inbrott. Vi kan även limma glasen i hörnen för extra säkerhet.
  Insynsskydd Insynsskydd kan nås på många sätt, bland annat genom frostade eller dekorerade glas. Det positiva med ett insynsskydd i glaset är att det är konstant och klart när du får ditt parti levererat. Det negativa är samma sak; det är konstant och därför kan det vara bra att gå igenom de olika typer som finns.

 

Kontakta oss

    INSTAGRAM

      REFERENSOBJEKT