om oss – SEDAN 2004

”Historien om oss började 2004 med fyra grundstenar som fortfarande står stadigt. Vi har AAA-rating med obruten högsta kreditvärdighet. Men den bästa rekommendationen för dig som läser detta är att många av våra allra första kunder fortfarande är kunder hos oss idag. 15 år senare. De relationerna och det förtroendet betyder allt.

DOFAB AB erbjuder skräddarsydda fönster, dörrar och portar efter dina mått och önskemål. Vi är experter på lite för högt, lite för lågt, udda mått och runda former. Vi går ett steg extra i allt vi gör – för dig, för ditt hus och för framtiden.

OM OSS OCH HUR VI STARTADE OCH VÅRA fyra grundstenar:

  1. Vi ska bevara husen
  2. Vi ska bespara miljön
  3. Vi ska underlätta för fastighetsägaren
  4. Vi ska vara ett snällt företag med snälla människor

1. Bevara husen

Överallt såg vi hus som murades igen för att passa fönster och dörrar i standardmått. Det blev bra ibland men ofta fult och konstigt. Så vi ville göra tvärtom och har sedan starten fokuserat på udda – udda mått, udda lösningar och udda önskemål.

Vi har därför byggt upp korta produktionslinjer som gör allt från ett fönster till hundratals, vi är öppna för dina förslag, vi målar i alla kulörer och med olika kulörer på olika sidor.  Udda behöver inte betyda enbart äldre hus- det kan lika gärna vara t.ex. nytillverkade skolor som vill ha karmar eller utformning i udda format. Nästan alla bilder du ser på hemsidan har våra kunder ritat eller så har vi fått ett foto, en ritning eller baksidan av en kartong med en skiss och utgått från det- tills husägaren är nöjd. Vi har heller inga prislistor utan vi får priserna från vårt ritsystem- så varje parti är verkligen helt sin egen.

Vi tillverkar fönster, dörrar, skjutdörrar, vikdörrar och portar i främst fur och ek och även med aluminiumutsida i vissa fall. Vi har dessutom egen tillverkning vilket innebär total kontroll över kvalitet och utförande. Detta möjliggör dessutom en mycket kort utvecklingstid från idé till ny produkt.

2. Bespara miljön

Alla våra produkter har energiglaskassetter.  Vi har valt det för att få maximal energibesparing även i äldre hus. Eftersom energiglaskassetter består av planglas och inte munblåsta glas så har vår utmaning alltid varit att utveckla våra profiler så att de ser tidsenliga ut och passar in i de äldre husens fasader. Spröjsen är utformade så att den liknar glasbrytande spröjs med kittfals och du kan få flera olika profiler på glaslister och karmar. Vi arbetar ständigt med dimensioner, beslag och kombinationer för att nå bästa U-värde.

På vår fabrik målar vi med vattenbaserade färger. Vi tycker det är bra för det är bra för miljön, arbetsmiljön och ger en fin kulör länge. Vi tror också på underhållsbara produkter. Alltså produkter som faktiskt går att underhålla. Så om hunden rivit, barnen skrapat eller man själv haft sönder – så behöver de inte ersättas – bara lagas. En sådan produkt är inte en kostnad, det är en investering.

3. Underlätta för fastighetsägaren

Alla produktutvecklingar vi gör ska ha betydelse för dig som kund. Vi tillverkar bara partier med energiglas för maximalt U-värde och minimalt underhåll. Vi gör alla glaslister, spröjs och droppnäsor i lärk för extra motståndskraft, vi har spanjolettfästen runt bågarna på våra inåtgående fönster för maximal täthet. Vi breddar, smalnar av, ökar på och drar ifrån för att nå bästa profilen för just ditt hus.

Och att underlätta ingår också i att ge riktigt, riktigt bra service. Snabb, intresserad och aktiv så att vägen från tanke till ditt beslut blir så enkel som möjligt för dig.

4. Snällhet byggt av snälla

Vi har som grund att om man är snäll och vill hitta lösningar- då gör man det. Då bygger man upp samarbeten som blir naturligt långa med partners, leverantörer och kunder som vill framåt och som tänker på samma sätt. För det är lättare när man känner varandra och vi vet hur du vill ha det och vad som är viktigt för dig. Det är också mycket roligare. Det kan vara långa processer med bygglov och remisser, men vägen dit kan göras lätt om man hjälps åt.

Att välkomna problem och reklamationer kan ju tyckas segt, men ändå inte- för de leder nästan alltid till något bättre. Ändring av en rutin, en förbättrad produkt, eller tydligare information så att produkterna hanteras och installeras bättre på plats. DOFAB är i alla fall mycket gentila gällande reklamationer. Alla kan göra misstag  och vi friar hellrr än fäller även om det inte är vi som gjort fel.

Vi hoppas också att vi uppfattas som en snäll arbetsgivare. Alla oss som du kommer i kontakt med är speciellt utvalda för att komplettera och förgylla varandras vardag- och därigenom också din. När man har som motto “walk the extra mile- it’s never crowded” då behöver man kämpar omkring sig som är nyfikna, glada, lösningsfokuserade, envisa och – snälla. För det är just snällheten att vilja avlasta dig och hjälpa dig som är den avgörande faktorn till att lyckas med vårt uppdrag- att förstå din vision och hitta bästa vägen dit.

Du är alltid välkommen in till oss – vi har kaffet redo – och ställ alla frågor du har så många gånger du har dem – vi är här för dig.

Varmt välkommen till DOFAB!

PS. Gå gärna in på Reco så ser du helt oberoende och icke-anonyma kunder som lämnat sina tankar om oss. DS

Sedan 2022 ägs DOFAB AB av Seafire AB.

Dela gärna sidan:
Rulla till toppen