Brf kung oskar lund

Vi på DOFAB har med stor glädje fått förtroendet att leverera våra fönster till denna fastighet i Lund från 1934 som klassats som en kulturhistoriskt värdefull byggnad!

dofab7maj2023nr291 Brf kung oskar lund DOFAB

Tillsammans med Tyréns och RS Byggnads fick vi på DOFAB i uppdrag att plocka fram en fönsterprofil som kunde svara upp på föreningens önskemål om att bevara befintligt utseende samtidigt som 2020-talets nya krav på bullerskydd och energivärden skulle tillgodoses.

En särskilt anpassad variant av vår inåtgående fönsterprofil DOFAB KLASSISK gjordes till detta projekt. Särskilt dekorerade glaslister, anpassade karmfasningar och droppnäsor togs fram för att säkerställa att de nya fönstren motsvarade befintliga fönsters utseende.

dofab7maj2023nr311 Brf kung oskar lund DOFAB

Vidare önskade föreningen att fönstren skulle vara kittfalsade och behandlas utvändigt med linoljefärg. Fönster med kitt är inget problem för oss på DOFAB men linoljefärg arbetar vi inte själva med. Vi har dock många lyckade projekt bakom oss där våra samarbetspartners erbjudit den lösningen på plats åt våra beställare. I det här fallet levererade vi fönstren utvändigt omålade, varefter de färdigmålades på plats enligt en klassisk måleritradition.

dofab7maj2023nr343 Brf kung oskar lund DOFAB
2023 nickelNORDFOSTPASSS ofnicklad 1 Brf kung oskar lund DOFAB
Inatgaende antik vadrinsbeslag Brf kung oskar lund DOFAB

Föreningen arbetar på eget initiativ fortlöpande med att bevara och återställa fastighetens historiska utformning och det kan även märkas på fönsterbeslagen som med stor omsorg valdes ut. Fönsterhandtaget Gamla Nordostpassagen har kompletterats med klassiska vädringsspärrar som påminner om den tidsepok då byggnaden uppfördes.

För den lite mer tekniskt intresserade så svarar dessa fönster ut mot gatan upp emot ett ljudvärde som motsvarar hela Rw + Ctr ≥ 44 dB för hela konstruktionen och inte bara glasen! Buss- och biltrafikens påverkan på boendemiljön är på så vis inte längre en särskilt stor faktor.

dofab7maj2023nr339 Brf kung oskar lund DOFAB
dofab7maj2023nr287 Brf kung oskar lund DOFAB

Detta projekt var en rolig utmaning för oss på DOFAB då vi fick arbeta med det vi värdesätter mest, att erbjuda vackra, tidlösa fönster med moderna tiders kravbild!

Om er bostadsrättsförening går i tankarna på att byta fönster eller entrédörrar eller port, kontakta oss idag så ser vi till att vara behjälpliga med ert projekt från start till färdigställande.

dofab7maj2023nr282 Brf kung oskar lund DOFAB
Dela gärna sidan:
Rulla till toppen