BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG

DSC 0120webb BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB

Vi på DOFAB har fått förtroendet att leverera våra fönster och fönsterdörrar till denna BRF som sedan 1995 ingår i Helsingborgs stad bevarandeprogram för särskilt viktig bebyggelse.

Fastigheten som uppfördes 1931 är ett av stadens tidigaste exempel på Funkis-stilen och därmed krävde detta projekt stor aktsamhet gällande materialval och leverantörer.

Det var mot denna kravbild vi på DOFAB blev kontaktade för att ta fram ett förslag som kunde svara upp mot den lika med befintliga-princip som var lagd för utseendet samtidigt som det var viktigt att tillgodose moderna egenskaper gällande energi och ljud. Med facit i hand vill vi påstå att byggnadens historiska värde har bevarats trots total renovering!

DSC 0121WEB BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
Klassisk Droppnasa web BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
Klassisk terrassdorr webb BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
IMG 20230511 142418 818web BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB

På nedre plan mot gatan har vår inåtgående fönsterprofil DOFAB KLASSISK installerats.
Detta är en av våra mer anpassningsbara profiler och till detta projekt skapades en särskild droppnäsa nedtill får att bevara original-utseendet för fastigheten.
Även balkongdörrarna har fått en specialutformad variant med dörrspeglar med särskilda kornischlister utvändigt för att återskapa originaldörrarna som fanns på plats när fastigheten uppfördes tidigt 30-tal.

Nord DSC 0137 BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
Nord DSC 0126web BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
DSC 0111web BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB

Till fönster högre upp på fasaden mot gatan och mot gården har vår profil utåtgående profil DOFAB NORD använts. Dessa smäckra 3-glas fönster är försedda med hakar och haspar invändigt för att behålla det utryck de gett för den boende inifrån samtidigt som de utanför inbjuder den boende maximalt ljusutbyte.

I trapphus har även särskilt insynsskyddade fasta fönster installerats med ett dekorativt, insynsskyddat glas.

DOFAB KLASSISK som DOFAB NORD partierna är bestyckade med energigeffektiva 3-glas energiglaskassetter där U-värden för glasen når så lågt som 0,57!

De skapar dessutom en klart behagligare ljudmiljö för de boende jämfört de äldre fönstren. Kulörsättningen är även den gjord efter samma devis där originalutförande skulle bevaras.
Allt detta utan att bryta utseende eller förvanska fastighetens kulturella betydelse.

Det är i denna typ av projekt vi på DOFAB trivs bäst, där vi kan vara delaktiga hela vägen i att bistå entreprenör med kvalitativa fönster och kunskap, arkitekter med anpassning av ritningar, de boende med bekvämare levnadsmiljö samtidigt som vi gör vårt yttersta i att bevara fastigheter i linje med vad stadsbyggnadskontor och kulturantikvarie för att säkerställa att våra byggnader får fortsätta åldras med värdighet!

Tveka inte med att kontakta oss för att få den bästa hjälpen hela vägen för just ditt projekt!

HÄR HITTAR DU INFORMATION OM PRODUKTERNA:
DOFAB Nord utåtgående fönster
DOFAB Klassisk inåtgående fönster

Nedan: bilder av fastigheten före renovering.

FORE Bild 9 BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
FORE Bild 19 BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
FORE Bild 13 BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
FORE Bild 2 BRF KOPPARMÖLLEPARKEN HELSINGBORG DOFAB
Dela gärna sidan:
Rulla till toppen