Fönster Archive - Dofab
HemFönster

Måttanpassade fönster med ny teknik och traditionellt hantverk

Vi tillverkar fönster i din design och du kan få dina fönster precis som du vill ha dem, måttanpassade exakt efter dina behov. Välj färg, spröjs, beslag, glas och stil. Utåtgående eller inåtgående. Vridbara eller sidoglidande. Runda eller fyrkantiga. Och hittar du inte vad du söker, skapar vi det åt dig. Välkommen att läsa mer om våra olika fönster här nedanför!

Utåtgående fönster

Det finns knappt något profil med fler variationsmöjligheter än utåtgående fönster. Sidohängda, vrid-,glid-,topp- och pivothängda. Praktiska, vackra och med smäcker profil flyter de in i fasaden på ett unikt sätt. Nätta KULTUR med 2-glas kassett eller varma NORD med 3-glas, massor av spröjs eller helt utan, stora eller små- valet är ert! Udda former är vår specialitet som välvda, runda, ovala- och dessutom målar vi i nästan alla kulörer.

Inåtgående fönster

Inåtgående fönster är särskilt utsatta för väder, vind och väta. Därför har alla våra profiler fästpunkter på flera sidor av bågen. Till skillnad från de flesta äldre fönster bygger våra inåtgående profiler på ett unikt system där vattnet skjutsas ut från fönstret istället för att ledas in i detsamma. Helt i trä eller med aluminiumbeklädnad – valet är ditt. Våra fönster är varma, täta och trygga!

Vikfönster

Hur underbart att bara öppna upp för panorama i väggen när man vill! In och ut med kaffebrickan från kök till uteplats eller bara sitta och titta ut över hustaken från lägenheten en skir morgon. Bågarna kan ha spröjs för att följa en gammal stil, men när du viker upp fönstret så är det så modernt det kan bli; brett, fritt, maxat. Det här är fönstret som förvandlar ett rum till ett wow.