PROJEKT: Förskolan Bojen - DOFAB MODERN Integrerad
HemPROJEKT: Förskolan Bojen

PROJEKT: Förskolan Bojen

Även förskolan liksom systerprojektet Limhamnsskolan skulle ha inåtgående fönster och DOFAB MODERN Integrerad användes även här då beställaren hade höga krav på ljud, säkerhet, solglas och brandglas. Samtidigt är profilen tacksam för justeringar av djup och bredder på karmar, poster och spröjs.

Breddade karmar Normalt sett monteras inåtgående partier antingen oglasade eller med monteringsjärn. Inget av detta var önskat, och då fasadkonstruktionen dessutom hade en klack runt alla fönster behövde placeringen av karmskruven komma så långt in om möjligt och därför gjorde vi en påbyggnadskarm med total karmdjup på 142 mm. Samtliga fönster levererades glasade och förberedda med adjufix.

Matt finish av aluminiumprofil Vid nybyggnationen av Limhamnsskolan var önskemålen att de aluminiumbeklädda fönstren skulle efterlikna träfönster. Vi tog därför ner glansen till 30% istället för vår vanliga 70% och den matta ytan utan reflektioner gör att den gröna kulören står ut mer och att de smälter fint samman med den röda tegen med sin sträva yta.

Säkerhet och brand För ökad säkerhet limmades alla glas i hörnorna och samtliga glas håller P2A standard och samtliga glas har även härdat glas på insidan. Samtliga fönster har låsbara handtag Hoppe Tokyo med barnsäkerhetsspärr FIX 840 och även plastad vajer FIX 184. Brandfönstren brandskyddsbehandlades på båda sidor upp till EI30.

Våningspackade pallar med 100% leveranssäkerhet Gällande leveransen packades samtliga partier på pall efter fasadsida, våningsplan och tidsplan. Samtliga partier levererades i tid utan undantag och med kranbil för att underlätta mottagandet på plats.

Kontakt

Karolin Jeppsson
Telefonnr:0733 180 496
Email:karolin@dofab.se

Om Projektet

Namn:

Förskolan Bojen

Beställare:

Malmö Stad

Arkitekt:

Newline Arkitekter

Entreprenör

Henrik Andersson Byggnads AB

Projektledare DOFAB

Karolin Jeppsson

År:

2017-2018

Profil:

DOFAB MODERN Integrerad med dolda gångjärn

Utmärkande drag:

Inåtgående, sidohängda träfönster med aluminiumprofil. P2A status med solglas. Matt finish 30% på utsida.

Kulör:

Insida vit RAL 9010. Utsida grön RAL 6003.