PROJEKT: Limhamnsskolan - DOFAB MODERN Integrerad
HemPROJEKT: Limhamnsskolan

PROJEKT: Limhamnsskolan

DOFAB MODERN Integrerad är en underbar profil för den tål så mycket- tunga vikter som kommer av ljudkrav, säkerhetskrav, solglas och brandglas. Samtidigt är den öppen för justeringar av djup och bredder på karmar, poster och spröjs.

”Jag älskade valet av den mjuka gröna som med matt finish blir nästan sammetslik mot den röda tegelfasaden. Skolan är stor men känns ändå varm och välkomnande”- Karolin Jeppsson

Breddade karmar Normalt sett monteras inåtgående partier antingen oglasade eller med monteringsjärn. Inget av detta var önskat, och då fasadkonstruktionen dessutom hade en klack runt alla fönster behövde placeringen av karmskruven komma så långt in om möjligt och därför gjorde vi en påbyggnadskarm med total karmdjup på 142 mm. Samtliga fönster levererades glasade och förberedda med adjufix.

Matt finish av aluminiumprofil Vid nybyggnationen av Limhamnsskolan var önskemålen att de aluminiumbeklädda fönstren skulle efterlikna träfönster. Därför tog vi ner glansen till 30% istället för vår vanliga 70% och den matta ytan utan reflektioner gör att den gröna kulören står ut mer och att de smälter fint samman med det röda teglets sträva yta.

Säkerhet och brand För ökad säkerhet limmades alla glas i hörnorna och samtliga glas håller P2A standard och samtliga glas har även härdat glas på insidan. Samtliga fönster har låsbara handtag Hoppe Tokyo med barnsäkerhetsspärr FIX 840 och även plastad vajer FIX 184. Brandfönstren brandskyddsbehandlades på båda sidor upp till EI30.

Våningspackade pallar med 100% leveranssäkerhet Gällande leveransen packades samtliga partier på pall efter fasadsida, våningsplan och tidsplan. Samtliga partier levererades i tid utan undantag och med kranbil för att underlätta mottagandet på plats.

Kontakt

Karolin Jeppsson
Telefonnr:0733 180 496
Email:Karolin@dofab.se

Om Projektet

Namn:

Limhamnsskolan

Beställare:

Malmö Stad

Arkitekt:

Newline Arkitekter

Entreprenör:

Henrik Andersson Byggnads AB

Projektledare DOFAB

Karolin Jeppsson

År:

2017-2018

Profil:

DOFAB MODERN Integrerad med dolda gångjärn

Utmärkande drag:

Inåtgående, sidohängda träfönster med aluminiumprofil. P2A status med solglas. Matt finish 30% på utsida.

Kulör:

Insida vit RAL 9010. Utsida grön RAL 6003.