Hermodsdalsskolan

DOFAB MODERN Integrerad är en underbar profil för den tål så mycket- tunga vikter som kommer av ljudkrav, säkerhetskrav, solglas och brandglas. Samtidigt är den öppen för justeringar av djup och bredder på karmar, poster och spröjs.

”Vi försöker hela tiden hitta lösningar så att underhållet blir minimalt. På DOFAB Integrerad är gångjärnen dolda, de bär 300 kg och de kan enkelt justeras åt alla håll med en sexkantsnyckel utan att bågen behöver lyftas av. Alltså kan även mycket tunga partier justeras av en vaktmästare på egen hand med hjälp av en sexkantsnyckel. ”-Karolin Jeppsson

Breddade karmar Normalt sett monteras inåtgående partier antingen oglasade eller med monteringsjärn. Inget av detta var önskat, och då fasadkonstruktionen dessutom hade en klack runt alla fönster behövde placeringen av karmskruven komma så långt in om möjligt och därför gjorde vi en påbyggnadskarm med total karmdjup på 142 mm. Samtliga fönster levererades glasade och förberedda med adjufix.

Säkerhet för barn och vuxna Då det är en skola har alla fönster låsbara handtag Hoppe Tokyo med barnsäkerhetsspärr FIX 840 och även plastad vajer FIX 184. De integrerade gångjärnen gör att inget av metall sticker ut från karmarna och handtagen sitter på väl tilltagen höjd.

Vid nybyggnationen av byggnaden var önskemålen att de aluminiumbeklädda fönstren skulle efterlikna träfönster. Därför tog vi ner glansen till 30% istället för vår vanliga 70%.

Våningspackade pallar med 100% leveranssäkerhet Gällande leveransen packades samtliga partier på pall efter fasadsida, våningsplan och tidsplan. Samtliga partier levererades i tid utan undantag och med kranbil för att underlätta mottagandet på plats.

Namn: Hermodsdalsskolan
Beställare: Malmö Stad
Arkitekt: Newline Arkitekter
Entreprenör: Team Skåne Bygg AB
Projektledare DOFAB: Karolin Jeppsson
År: 2018-2019
Profil: DOFAB MODERN Integrerad med dolda gångjärn
Utmärkande drag: Inåtgående, sidohängda träfönster med aluminiumprofil. P2A status med solglas. Matt finish 30% på utsida.
Kulör: Insida vit RAL 9010. Utsida grön RAL 6003.

Dela gärna sidan:

Se fler projekt

DOFAB Modern integrerad fönster Trä/alu

Förskolan Bojen

DOFAB Kultur fönster, flygfoto över havremagasinet

Havremagasinet

DOFAB Modern integrerad fönster trä

Limhamnsskolan

DOFAB Kultur Landskrona stadsteater

Landskrona Stadsteater

DOFAB Pivotfönster fönsterbyte renovering

Privat villa / MALMÖ

DOFAB Brf Apotekaren Lund fönster kultur dofabport

Kv Apotekaren

DOFABPorten entrépartier

KV NEPTUN 35 / landskrona

BRF Snäppan Landskrona DOFAB fönster portar

Kv Snäppan

DOFABPorten BRF GATENHJELM Göteborg

BRF GATENHJELM

Rulla till toppen