PROJEKT: Hermodsdalsskolan - DOFAB MODERN Integrerad
HemPROJEKT: Hermodsdalsskolan

PROJEKT: Hermodsdalsskolan

DOFAB MODERN Integrerad är en underbar profil för den tål så mycket- tunga vikter som kommer av ljudkrav, säkerhetskrav, solglas och brandglas. Samtidigt är den öppen för justeringar av djup och bredder på karmar, poster och spröjs.

”Vi försöker hela tiden hitta lösningar så att underhållet blir minimalt. På DOFAB Integrerad är gångjärnen dolda, de bär 300 kg och de kan enkelt justeras åt alla håll med en sexkantsnyckel utan att bågen behöver lyftas av. Alltså kan även mycket tunga partier justeras av en vaktmästare på egen hand med hjälp av en sexkantsnyckel. ”-Karolin Jeppsson

Breddade karmar Normalt sett monteras inåtgående partier antingen oglasade eller med monteringsjärn. Inget av detta var önskat, och då fasadkonstruktionen dessutom hade en klack runt alla fönster behövde placeringen av karmskruven komma så långt in om möjligt och därför gjorde vi en påbyggnadskarm med total karmdjup på 142 mm. Samtliga fönster levererades glasade och förberedda med adjufix.

Säkerhet för barn och vuxna Då det är en skola har alla fönster låsbara handtag Hoppe Tokyo med barnsäkerhetsspärr FIX 840 och även plastad vajer FIX 184. De integrerade gångjärnen gör att inget av metall sticker ut från karmarna och handtagen sitter på väl tilltagen höjd.

Vid nybyggnationen av byggnaden var önskemålen att de aluminiumbeklädda fönstren skulle efterlikna träfönster. Därför tog vi ner glansen till 30% istället för vår vanliga 70%.

Våningspackade pallar med 100% leveranssäkerhet Gällande leveransen packades samtliga partier på pall efter fasadsida, våningsplan och tidsplan. Samtliga partier levererades i tid utan undantag och med kranbil för att underlätta mottagandet på plats.

Karolin Jeppsson
Telefonnr:040-230 270
Email:karolin@dofab.se

Namn:

Hermodsdalsskolan

Beställare:

Malmö Stad

Arkitekt:

Newline Arkitekter

Entreprenör:

Team Skåne Bygg AB

Projektledare DOFAB:

Karolin Jeppsson

År:

2018-2019

Profil:

DOFAB MODERN Integrerad med dolda gångjärn

Utmärkande drag:

Inåtgående, sidohängda träfönster med aluminiumprofil. P2A status med solglas. Matt finish 30% på utsida.

Kulör:

Insida vit RAL 9010. Utsida grön RAL 6003.