Solskyddsglas

Det finns två typer av solskyddande glas. Genomfärgade glas och reflekterande glas som finns som både mjuk och hårdbelagda.

Genomfärgade solskyddsglas har en högre absorption av solenergi än vanliga glas. De tillverkas som vanliga floatglas som färgas. Det som skiljer detta glaset är att man får en ändrad färgton i den glasmassan som man använder sig utav. Man kan ha genomfärgade solskyddsglas med olika solfaktor men de vanligaste glasen har liknande styrka och det transmitterade ljuset kan variera i mängd och färg som en följd utav vilken nyans man väljer att ha på glaset. Ifall man har ett tjockt glas så får man en nyans som är djupare samt att man får bättre solfaktor samt en lägre ljustransmittans.

Mjukbelagda solskyddsglas innehåller ett klart floatglas belagt med en tunn samt en transparent beläggning som är solskyddande. Även detta glas har en låg emission. För att få en så bra avskärmning från solenergin som möjligt så ska man placera solskyddsglaset längst ut i en kassett. I och med att man absorberar mycket energi i ett solskyddsglas så kan det vara bra att härda glaset eftersom detta kommer att minska risken för att det ska bli termiska sprickor i glaset.

Dela gärna sidan:
Rulla till toppen