Hur ofta ska man måla sina fönster?

DOFAB Kultur fönster hur ofta ska man måla

Den frågan får vi ofta. Och hur svarar man utan att det låter klyschigt: “det beror på i vilket väderstreck fönstret är placerat, det beror på vilken kulör fönstret har, det beror på hur du som fastighetsägare löpande sköter om fönstret”. Inte ett rakt svar någonstans- men det går knappt att ge ett rakt och exakt svar-för sanningen är att detta är de sanna förutsättningarna.

Jag skulle säga att om man målar om ett fönster innan det fyllt 10 år så är det oftast på grund av att man valt en mörk kulör och man tycker att den falnat och blivit blek och ser tråkig ut.

Men det är som med allt annat- om man lukar regelbundet i rabatten så håller man fint hela tiden. Om du t.ex. vid fönsterputsning även ser på fönsterna- ser du sprickor, ser du skador- slipa ner, måla om bara den biten eller det stycket. Mycket tacksamt, tar inte mycket tid och om inget annat så är det en investering för framtiden.

Vi gör det vi kan för att underlätta. Vi har kärnvirke på alla fönsters utsidor (även de aluminiumbeklädda)- och vi tillverkar alla spröjs och droppnäsor i lärk för extra motståndskraft.

Så tillsammans kan vi med små ansträngningar och små kostnader ta hand om din investering på bästa sätt.

Dela gärna sidan:
Rulla till toppen